20 Nisan 2010 Salı

gittigidiyor sux

Zaman öldürmek için eBay'de gezinmekten sıkılıp GittiGidiyor'a bakmaya karar vermemin üzerine gördüğüm 193829 tane sinir bozucu sahte çantadan sonra bu yazıyı yazmam gerekiyordu.

1- "USA'den" yazıyor çoğu ürünün başlığında. Bunda garip olan ilk şey Türkiye'de kimsenin "USA'den" diyeceğini sanmam "Amerika'dan" yerine. İkincisi ise neden Amerika? İtalya'da üretilen Fransız bir markanın (Balenciaga) "USA'den" gelmekle ne alakası var? Bari biraz araştırın öyle satın.

2- Baktığım listing'lerin birinde bariz sahte bir Balenciaga çakması "Ben kuzu derisi istedim ama dana derisi geldi" şeklinde satılıyordu. Bildiğim kadarıyla (%99.99 eminim, yanlışsa düzeltin) Balenciaga çantalar kuzu (agneau) ve keçi (chevre) derisinden yapılır, dana derisi kullanılmaz.

3- Ürünler nedense hep 12-15 iş günü içerisinde teslim ediliyor ve "vakit kaybı olması nedeniyle" iade alınmıyor. "Çin'den getirtiyorum ve sahte olduğu için iade etmek isterseniz edemezsiniz" desenize şuna.

4- 200 küsür Balenciaga arasında sahte olmama ihtimali olan 2 tane gördüm, birisi pembe bir Work birisi de OriginalSeconds'ın sattığı ve daha önce burada bahsettiğim çanta. Bu fikrim ikisi için de geçerli: Eğer gerçekten orijinal ürün satıyorsanız ve insanların 850-1000 TL ödemesini bekliyorsanız oraya orijinalliği kanıtlayan fotoğraflar koymamak nasıl bir mantık? İnsanların lafınıza mı güvenmesini bekliyorsunuz o kadar sahtenin arasında?

5- eBay UK'de de karşıma çok çıkan bir durum var; insanlar Marc Jacobs'ın ucuz ürünlerini asıl MJ yerine satmaya çalışıyorlar. Bunu büyük ihtimalle zaten biliyorsunuzdur ama Marc Jacobs'ın 3 markası var:

- En pahalı ürünlerin ait olduğu, daha çok 35 yaş üstüne hitap eden main line Marc Jacobs,

- Normalde main line'a kıyasla daha ucuz ürünlerin satıldığı ama artık özellikle çantalarda deri kalitesi ve fiyat olarak ona yaklaşan; daha genç bir yaş grubunu hedef alan diffusion line Marc by Marc Jacobs,

- Marc Jacobs internet sitesinde görebileceğiniz Special Item'lardan oluşan, fiyatları çok çok ucuz (5 dolar altında satılan kalemler, aynalar, yüzükler vs) ve Topshop fiyatları (15 pounda clutchlar ve cüzdanlar, 50 dolara büyük çantalar) arasında değişen, dalga geçer adıyla Jacobs by Marc Jacobs. Sanırım insanlar bu 3. line'ın fiyatlarının ne kadar ucuz olduğunu bilmiyorlar ki değerinin 4-5 katını ödüyorlar eBay ve GittiGidiyor gibi yerlerde. (bkz.
http://urun.gittigidiyor.com/100-orjinal-marc-jacobs-cuzdan_W0QQidZZ25082708)

Bunu okuyan bunu da okudu.

Bilinçli alışveriş gibisi yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder