15 Haziran 2010 Salı

2010 yaz indirimleri

Yaz indirimleri sonunda başladı. Aklıma gelen tüm mağazaların indirimlerini aşağıda yazdım:

Net-a-Porter US: Amerikan Net-a-Porter sitesinde %70'e varan, inanılmaz uygun fiyatlara süper şeyler bulabileceğiniz bir indirim var. Ancak US sitesi sadece Kuzey ve Güney Amerika'ya satış yapıyor. Uluslararası gönderim yapan Avrupa sitesinde henüz indirim başlamadı, ancak bugünlerde başlayacağını tahmin ediyorum.

MyTheresa.com: Burada da %70'e varan indirimler var. Ürünler Münih'ten gönderiliyor, AB dışındaki ülkeler için VAT indirimi (sanırım %17) yapılsa da 150 euro'yu aşan ürünlerin Türkiye'ye girişinde gümrük vergisi alındığını unutmayın. Ayrıca MyTheresa.com fiyatları zaten diğerlerine kıyasla çok tuzlu olduğundan indirimli fiyatlar diğer mağazaların indirimsiz fiyatlarıyla aynı neredeyse.

Selfridges: Selfridges'de %50'ye varan indirim dün başladı. İndirim internet mağazasında da geçerli olsa da Christian Louboutin, Balenciaga gibi markalar online olarak satılmıyor. Selfridges online mağazası yurtdışına gönderim yapmıyor, ancak telefonla verilen siparişlerde İngiltere dışına gönderim mümkün. Sipariş için 0800 123 400'ü arayın.

Harrods: Harrods'da Harrods Rewards kartı sahipleri için son günü 17 Haziran olan bir %30 indirim var. Rewards Card'a internet sitesinden ücretsiz başvuruyorsunuz, başvurduğunuzda size kartınız gelene kadar kullanabileceğiniz kart numaranızı hemen veriyorlar. AB dışı ülkelere VAT indirimi yapılıyor, ama 150 euro'yu geçen ürünlerden Türkiye'ye girişte gümrük vergisi alınıyor. %30'dan daha çok indirim olacaktır, bekleyin derim.

Barneys: Barneys'de %40'a varan indirimler var ancak Amerika dışına gönderilmiyor.

Nordstrom: Favori designer ürün mağazalarımdan biri Nordies. Şu anda %60'a varan indirimler var, genelde diğerlerine kıyasla fiyatlar çok daha ucuz ve aynı ürünü başka yerde daha ucuza bulduğunuzda size farkı geri veriyorlar. Eğer aldığınız bir ürünün fiyatı 2 hafta içinde düşerse yine fark iade ediliyor. Amerika ve Avrupa'ya gönderim yapılıyor, ancak malesef şu anda Nordstrom online olarak Türkiye'ye gönderim yapmıyor. Belki telefonla sipariş verilince yapıyorlardır, bir bakmakta fayda var.

Neiman Marcus: %50'ye varan indirimler var. Amerika ve Kanada dışına sadece telefonla verilen siparişlerde gönderim yapılıyor. Fiyatların Temmuz ortası gibi daha da düşeceğini tahmin ediyorum, o yüzden bence bekleyin.

Galeries Lafayette/Printemps: Paris'te yaz indirimleri genelde 30 Haziran gibi başlıyor. AB dışına VAT indirimi yapılıyor. Printemps internet üzerinden satış yapmıyor, Lafayette de sadece ucuz şeyleri internetten satıyor. Eğer denk gelir de Paris'te olursanız bir bakın.

Jimmy Choo: Jimmy Choo internet sitesinde %30'a varan indirimler var. SS2010 ürünleri de indirime dahil. Türkiye'ye gönderim yapılıyor.

Longchamp: Eski sezon ürünlerinde indirim internet sitesinde 21 Haziran'da başlıyor.

Alexander McQueen: Ne kadar olduğundan emin değilim ama Alexander McQueen sitesinde de indirim var. Amerika ve İngiltere'ye gönderim yapılıyor.

Şu anda aklıma gelenler bunlar, ama eminim çoğu marka ve mağazada indirim ya başlamış ya da bu aralar başlayacaktır. İndirime girmesini beklediğiniz bir şey varsa mağaza web sitelerini arada ziyaret edin, önceden haber almak için mailing list'lere üye olun. İyi alışverişler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder